Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

It's so simple


“Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.”
Γεώργιος Α. Παπανδρέου Φεβρουάριος 2011


Μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι και το Μνημόνιο 3 στο βαθμό που θα περιλαμβάνει επώδυνα για τις συντεχνίες μέτρα θα καταπολεμηθεί με λύσσα από την οποιαδήποτε αντιπολίτευση. Με αποτέλεσμα ότι και το νέο μνημόνιο θα έχει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την τύχη των προηγουμένων.

Η μόνη πολιτική πράξη που θα μπορούσε να αποσοβήσει την νομοτελειακή αυτή εξέλιξη των γεγονότων θα ήταν να τεθεί το Μνημόνιο 3 στην κρίση του λαού με την μορφή δημοψηφίσματος. Μόνο μία άμεση εντολή της λαϊκής  πλειοψηφίας  θα επέτρεπε σε μία κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά και να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα τα οποία σε ένα διάστημα δύο-τριών ετών έθεταν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Με άλλα λόγια και για να μην περιττολογώ το δράμα το οποίο βιώνουμε τους τελευταίους μήνες θα είχε αποφευχθεί αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα τον περασμένο φθινόπωρο.

It's so simple.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου