Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνεται ποιος είναι… λιγότερο άνθρωπος από εσάς!!!

Τον ΑΝΘΡΩΠΟ δεν τον κάνουν οι τίτλοι!!! (και ειδικά όταν τους αποδίδουν οι όμοιοι τους…)  Αλλά οι αρετές, οι πραγματικές αξίες και ειδικά ο τρόπος που τα εφαρμόζει στην δική του ζωή!!

Αυτοί είναι οι Ισπανοί που μας δίνει για παράδειγμα η συντηρητική κυρία Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, λέγοντας ότι «είναι εργατικοί, κάνουν ότι πρέπει, όχι σαν τους Έλληνες»…?

Αντιμέτωπος με τα βέλη της αντιπολίτευσης που τον κάλεσε να παραιτηθεί του αξιώματός του, βρέθηκε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος μίλησε ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για το περιβόητο σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο αφορά τα «μαύρα ταμεία» που φέρεται να διαχειριζόταν ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος του (PP), ο Λουίς Μπάρθενας.
Ωστόσο η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρότατη.

Ο επικεφαλής της ισπανικής αντιπολίτευσης Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του ισπανού πρωθυπουργού αμέσως μετά την παραδοχή του Μαριάνο Ραχόι ενώπιον των βουλευτών ότι εξαπατήθηκε.

«Δεν είπατε την αλήθεια, όταν λέγατε ότι όλα ήταν ψεύδη, γιατί η ύπαρξη του ‘μυστικού ταμείου’ (του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος) έχει αποδειχθεί», δήλωσε ο Ρουμπαλκάμπα εξηγώντας πως επί μήνες ο Ραχόι υποστήριζε τον πρώην ταμία Λουίς Μπάρθενας προτού τον εγκαταλείψει την Πέμπτη κατά την παρέμβασή του στο Κοινοβούλιο.

Κατά τον ίδιο, το Λαϊκό Κόμμα «μεγάλωσε, έζησε και κέρδισε τις εκλογές μέσω ενός συστήματος παράνομης χρηματοδότησης επί τουλάχιστον 20 χρόνια».
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα «δεν παραιτείται από την επιλογή της πρότασης μομφής», πρόσθεσε ο Ρουμπαλκάμπα.

Παράλληλα ο Κάγιο Λάρα, ο επικεφαλής του μικρού οικολογικού κομμουνιστικού κόμματος Ενωμένη Αριστερά που απέσπασε 11 έδρες στο σύνολο των 350 στις εκλογές του 2011, δήλωσε ότι ο Ραχόι δεν είναι «σήμερα αξιόπιστος» και δεν προσφέρει «εγγύηση σταθερότητας». «Αναλάβετε τις ευθύνες σας, κάντε το σας παρακαλώ για την Ισπανία, παραιτηθείτε και προκηρύξτε εκλογές», τόνισε.

Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ κυρία Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ προσθέτει, ανάμεσα σε λίγα σωστά του τελευταίου της κειμένου, σε όσα αφορά την σημερινή Ελλάδα:
” Είναι πράγματα να αρχίζει ο κακομοίρης, ο Μητσοτάκης, από την αρχή; Αν με ρωτούσες από πού να αρχίσουμε, θα σου έλεγα ότι αν ο Μητσοτάκης κάνει καλή δουλειά, νομίζω θα την κάνει, θα καταφέρουμε κάτι. Νομίζω ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός, δεν θα τα καταφέρει κανένας. Είμαι αισιόδοξη. Νομίζω ότι οι δυο τους τώρα, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα τα καταφέρουν…”

Γίνεται ξεκάθαρο το θαυμασμό της κυρίας Αρβελέρ προς την δεξιά πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά. Σε απόλυτη αρμονία με τον θαυμασμό προς τους Ισπανούς «που κάνουν ότι πρέπει»…

Εξώσεις: Ο Σαμαράς στα χνάρια του Ραχόι - Φόβοι για έξαρση των αστέγων

Σαν να μην έφταναν όλα, έρχεται και το “τσεκούρι” των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση Σαμαρά προωθεί ένα ακόμα “δώρο” προς τους τραπεζίτες, ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού της Ισπανίας Μ. Ραχόι, που παρά τα σκάνδαλα διαφθοράς του Λαϊκού Κόμματος (αδελφού κόμματος της ΝΔ) επαναφέρει τις εξώσεις στα σπίτια με απλήρωτα δάνεια.

Πλάτες στις τράπεζες δεν κάνει μόνο η κεντροδεξιά κυβέρνηση Ραχόι αναστέλλοντας την απαγόρευση εξώσεων σε οφειλέτες στεγαστικών δανείων που αδυνατούν να πληρώσουν.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν να εκτελούνται, σταδιακά, από τις αρχές του 2014, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο Σκορδάς ανέφερε πως επιδιώκεται μερική αναστολή της απαγόρευσης πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια, όπως την αντικειμενική αξία του ακινήτου και το αν ο ιδιοκτήτης του είναι πολύτεκνος ή άνεργος.

 Η θέση του υπουργείου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρα ο απαραίτητος διάλογος για τα κριτήρια που θα ορίσουν ποια θα είναι τα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό (πχ έκταση ακινήτου, ύψος δανείου και οφειλών, εισοδηματικά κριτήρια κλπ).

Στην Ισπανία ο αριθμός των ισπανικών οικογενειών που απειλούνται με έξωση συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς - εκατοντάδες κάθε ημέρα. Το πρόβλημα είχε γίνει τόσο οξύ ώστε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ ανακοίνωσε πέρσι «πάγωμα» των εξώσεων για δύο χρόνια, αλλά μόνο για όσους ζουν αποδεδειγμένα στα όρια της φτώχειας.

Τώρα το παίρνει πίσω για χάρη των τραπεζιτών, όπως και οι ομογάλακτοί του στην Ελλάδα.

Ο λαός πληρώνει την κρίση και το χρέος και στην Ισπανία. Από πρόσφατες εξώσεις κατοίκων από τα σπίτια τους στη Μαδρίτη

Όταν η κυρία Αρβελέρ λέει για τους Έλληνες ότι «πέρασαν από τα τσαρούχια στα Tods” αναρωτιέμαι αν αναφέρεται στους δικούς της φίλους εφοπλιστές που όντως από την κατοχή και μετά, αυτό έπραξαν…

Αλλά αυτοί οι… έλληνες είναι ελάχιστοι σαν αριθμό, έστω και αν η ζημιά εκ μέρος τούς και εις βάρος των άλλων, των πολλών, είναι τεράστια.
Λυπάμαι που δεν θέλετε να το αντιληφθείτε, κυρία Αρβελέρ!

Μια που από το 1953 προτιμήσατε να απομακρυνθείτε από την Ελλάδα και από τον Ελληνικό ΛΑΟ, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ τύχης σε ξένα εδάφη, μπορώ να συμπεράνω ότι και εσείς είχατε πάει με όποιον «έδωσε τα λεφτά», πήρατε το δικό σας «πακέτο Ντελόρ», πριν καν να επινοηθεί ο όρος. (Μια που όπως δηλώνετε, είπατε στον Ντελόρ ότι για εσάς «οι Έλληνες δεν είναι άνθρωποι, είναι πακέτα Ντελόρ»)
Οπότε μάλλον δεν έχετε το δικαίωμα να κρίνεται ποιος είναι πιο λίγο… άνθρωπος από εσάς!!!

Συμφωνώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για όλους και για την Ευρώπη, αλλά δεν καταλαβαίνω πως ένας ευφυείς άνθρωπος και καταξιωμένος επαγγελματικά Έλληνας, δεν καταλαβαίνει ότι τέτοιες δηλώσεις σε ένα εξαθλιωμένο μυαλό που κατηγορεί (και εν μέρει- που δεν αγγίζετε καν ΠΟΤΕ στις αναλύσεις σας- όχι άδικα!) μια συντηρητική Ευρώπη για την κατάντια του, μπορεί να ενισχύσει αυτό το … κόμμα (έκτρωμα). Μια που όπως λέτε και εσείς, το μόνο που τρομάζει αυτή την συντηρητική Ευρώπη είναι αυτό (ΧΑ).

Κρίμα που ένας άνθρωπος ο οποίος είναι μακριά από την Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα, ένας άνθρωπος που το μόνο που έκανε σαν δηλώσεις σε ότι αφορά τις κυβερνήσεις του παρελθόντος της Ελλάδος, ήταν να κατηγορήσει την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και να πλέκει το εγκώμιο των εφοπλιστών- τραπεζιτών και τις «κοινωνικής τους ευαισθησίας» στις περιόδους των κυβερνήσεων Σημίτη- Καραμανλή, κρίμα που ένας άνθρωπος που αποκόπηκε ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ από τον ελληνικό λαό και από την μοίρα του, ένας άνθρωπος καταξιωμένος ΕΙΔΙΚΑ σαν εκπρόσωπος της ορθοδοξίας και της …Βυζαντινής ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ σαν «εκπρόσωπος» μιας θρησκείας της αγάπης του Θεού… κρίμα λοιπόν που ένας τέτοιος άνθρωπος εκφέρει ΚΑΙ λανθασμένες (εν μέρη) γνώμες για ένα πολύ δοκιμασμένο λαό… δοκιμασμένο λαό, ειδικά σαν αποτέλεσμα της διαπλοκής που υπήρχε ανάμεσα σε κυβερνόντες των συντηρητικών πολιτικών (Σημίτη εν μέρη και ειδικά Καραμανλή), όπως και υπάρχουν και τώρα με την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλο.


Κρίμα και ΑΜΑΡΤΙΑ...


Υ.Γ. Μπορεί να είχε γίνει αυτό, όπως το περιγράφετε : “Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω από πτώματα πεινασμένων ανθρώπων, τα οποία μάζευε ένα καροτσάκι του δήμου. Λοιπόν, όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελώ".

Αλλά δεν νομίζω ότι γνωρίσατε την κατοχή όπως τα παιδιά αυτών των «πτωμάτων»!!! Περνούσατε απλά από πάνω… !!! Όπως και στην σημερινές σας δηλώσεις, κάνετε απλά ένα πέρασμα στα ελληνικά δεδομένα, πολύ μακριά από την αληθινή μας πραγματικότητα!! Ακούγοντας μάλιστα μόνο τους προσωπικούς σας φίλους της ελληνικής ολιγαρχίας, που περνούν απλά από πάνω… τώρα όμως ΕΦΘΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ!!! 

"Το δικαίωμα να πει τα πιο σκληρά λόγια για τους ανθρώπους έχει μόνο εκείνος που τους απέδειξε ότι πραγματικά νοιάζεται για αυτούς."
Μαχάτμα Γκάντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου