Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεο…δωράκι...;

(Συνέχεια από ΕΔΩ)

Ας αφήσω απ’έξω ότι σήμερα όλο το δελτίο του Mega του έπλεξε το εγκώμιο… συνάδελφοι είναι μπορείτε να πείτε. Ναι, άλλα και υπάλληλοι είναι… του ΔΟΛ.

Ας αφήσω απ’έξω πως χθες μια άλλη κίνηση του ΔΟΛ περίπου τέλειωσε… άδοξα. Και βέβαια ότι το σύστημα θα σκαρφιστεί κάτι άλλο, μια άλλη κίνηση για να σωθεί.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ αναλογίζεσαι ότι θα πρέπει να έχει πολύ θράσος για να την κάνει τόσο γρήγορα, αμέσως μια μέρα μετά.

Διαβάζοντας την προκήρυξη του Θεοδωράκη, έχω να πω κάτι που βγάζει μάτι: έχει όλες τις θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με πιο πιασάρικες εκφράσεις για τον απλό κόσμο. Άρα, εκτός από τον απλό κόσμο, μπορεί να πιάσει και τους παπανδρεΐκους, αδειάζοντας την γωνία στον Βενιζέλο... με τα συν και τα πλην...

Λοιπόν, έχουμε ένα δημοσιογράφο- ταλαντούχο ομολογουμένος, ο οποίος προσέγγισε πολύ κοινωνικά θέματα που μαγνητίζουν συνήθως μια ευαίσθητη πια κοινωνία… με πρωταγωνιστές ανθρώπους σαν και μας. «Πρωταγωνιστές» και το όνομα της εκπομπής του άλλωστε. Γιατί να μην μπορούμε να είμαστε και εμείς πρωταγωνιστές; σκέφτεται αμέσως ο καθένας, απογοητευμένος τελευταία πολύ από την ανικανότητα της πληθώρας των "επαγγελματιών πολιτικών".

Τυχαία όλα αυτά;

Επειδή σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σημαντικό το τι νομίζουμε, δεν έχω να πω παρά μόνο ότι ελπίζω να είναι τυχαίο… και ειδικά να μην έχει καμιά σχέση με κανένα ΔΟΛ. Ώστε να μην έχουμε πίσω από την μάσκα του "ποταμιού" την "κολυμπήθρα του Σιλωάμ".

Από την άλλη που είπατε ότι δούλεψε μέχρι τώρα;



Και το βασικό ερώτημα είναι: να πάνε τα παπιά στην ποταμιά η να μην πάνε;

Αφού έχουμε την θάλασσα, βρε κουτά… η ποταμιά θα’ρθει. Αυτή είναι η φυσική ροή, ψαράκια.

Υ.Γ. Υπάρχουν και άλλες πιθανότητες… όπως:
-Οι πολιτικοί μαζί με τους επιχειρηματίες να ανησυχούν για την μια ενδεχόμενη απειλή μιας μεγάλης αποχής, την οποία θα την εξαλείψει μια κίνηση εκ των έξω
-Όλο το επιχείρημα να είναι μια πλάκα της πρωταπριλιάς (και ας έχουμε πρώτη του Μάρτη σε λίγο)

Ποιοι θα νιώθουν ότι "θα τους πάρει το ποτάμι": πρώτα απ’ όλα οι «ανεξάρτητοι» Έλληνες… μετά ΟΛΟΙ οι απομείναντες. Θα φωνάξουν λοιπόν στην αρχή και μετά, όπως πάντα, θα "πιαστούν από τα μαλλιά τους"...

Πιο πολύ μου κάνει λοιπόν προς πλάκα… για ευνόητους λόγους…

Όχι όμως που δεν θα είχαμε ανάγκη μια κίνηση των απλών πολιτών στο επίκεντρο της πολιτικής! 
Για αυτό και θα μου άρεσε να μην ήταν ένα απλό αστείο.

Υ.Γ. 2 Ότι οι θέσεις του Γιώργου Παπανδρέου περνάνε στους απλούς ανθρώπους- ΜΕ τους απλούς ανθρώπους και με απλά λόγια, κατανοητά για όλους και ΟΧΙ με τους ξεπερασμένους κομματικούς μηχανισμούς συνοδευόμενους από τις τακτικές τις περιθωριοποίησης των ικανών, η με το στερεότυπο ξύλινο λόγο των συνήθων στελεχών και την προώθηση των αρεστών του ταξικού συστήματος- θα έπρεπε να προβληματίζει όλους που ήθελαν να δώσουν βαρύτητα αλλού, παρά στον απλό κόσμο στο επίκεντρο της πολιτικής. Στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια! (Όπως πχ δήθεν προσπάθησε μια «κεντροαριστερά» των «58» ακαδημαϊκών που μιλούσαν εις ονόματος του απλού κόσμου ο οποίος ήταν απών, βάση του παλιού δόγματος του Σημίτη και του Βενιζέλου, δηλαδή ότι «ξέρουν αυτοί καλύτερα» και ο κόσμος πρέπει να ακολουθήσει αυτά που δύναται να ψηφίζει κάθε 4 χρόνια ανάμεσα στα ονόματα που επιλέγει το βρόμικο σύστημα. Επιπλέον οι "58" δήθεν δεν επέτρεπαν την «οικογενειοκρατία» στην πολιτική, την ίδια στιγμή που την επέτρεψαν υποκριτικά στην πανεπιστημιακή κοινότητα για τις δικές τους οικογένειες, όπως και την οικογενειοκρατία των επιχειρηματιών στην πολιτική… βλέπε πχ την οικογένεια Μπακατσέλου…)

Έχω να πω και άλλα, αλλά σταματάω εδώ… προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου