Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Βαρύτατο πλήγμα κατά της αξιοπιστίας του διαγωνισμού της ΝΕΡΙΤ η διαρροή της Λίστας

Αυστηρές συστάσεις προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ κ. Γιώργο Προκοπάκη απευθύνει με επιστολή του ο πρόεδρος του Εποπτικού και καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Θοδωρής Φορτσάκης, στην επιστολή που δημοσίευσε χθες  για τον διαγωνισμό – παρωδία, την επιλογή των διευθυντών αλλά και των γενικών διευθυντών, δεδομένου ότι κυκλοφορούν φήμες ότι οι θέσεις έχουν ήδη δοθεί.
Στην επιστολή που έστειλε ο κ. Φορτσάκης τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, τονίζει τα εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
1. Το Εποπτικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία συνεδρίασή του την προηγούμενη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, ζήτησε να του αποσταλεί έγγραφη ενημέρωση για τη διαρροή σχετικά με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πρόσληψης δημοσιογράφων. Όπως, βεβαίως, το αντιλαμβάνεστε, <Β> η διαρροή <Δ> αυτή <Β> συνιστά βαρύτατο πλήγμα κατά της αξιοπιστίας του διαγωνισμού, <Δ> έχει δε προσλάβει στον Τύπο ευρύτατη δημοσιότητα. Ούτε όσα ανέφερε προφορικά στο Εποπτικό Συμβούλιο το μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, ο κύριος Θ. Καρούνος, ούτε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΕΡΙΤ ικανοποίησαν το αίτημα του Εποπτικού Συμβουλίου, δεδομένου ότι οι παρεχόμενες επεξηγήσεις είναι απολύτως ανεπαρκείς. Παρακαλούμε να μάς γνωρίσετε αμέσως τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Διοικητικό Συμβούλιο για τη διαπίστωση της αιτίας της διαρροής και των προσώπων που την προκάλεσαν καθώς και τα μέτρα που έλαβε κατά των υπευθύνων.
2. Το Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της διαδικασίας επιλογής διευθυντών. <Β> Συνιστά σημαντική ανωμαλία <Δ> το ότι πληροφορείται τα σχετικά νέα από τις διαρροές στον Τύπο και όχι από το αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο. Παρακαλώ να μάς πληροφορήσετε αναλυτικά για τη μέχρι τώρα πορεία του διαγωνισμού.
3. Μέχρι στιγμής <Β> το Εποπτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία πληροφόρηση από εσάς σχετικά με τη διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των Γενικών Διευθυντών. <Δ> Κυκλοφορούν ευρύτατα <Β> φήμες ότι ορισμένα πρόσωπα ανακοινώνουν ότι έχουν ήδη επιλεγεί. <Δ> Ο νόμος επιφυλάσσει στον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο τη σχετική επιλογή υπό τον αυτονόητο όσο και αυστηρό όμως και απαράβατο όρο ότι αυτή θα είναι αποτέλεσμα διαφανούς, αντικειμενικής και αξιοκρατικής διαδικασίας. Η ικανοποίηση των όρων αυτών διαπιστώνεται από το Εποπτικό Συμβούλιο, η θέσπιση του οποίου αποσκοπεί σε αυτή ακριβώς την εγγύηση. Οίκοθεν νοείται ότι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τους Γενικούς Διευθυντές δεν μπορεί να είναι λιγότερες από εκείνες των Διευθυντών και του προσωπικού εν γένει.

Με εκτίμηση,
Καθηγητής Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ»

Μετά από την Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 4 γενικούς διευθυντές ειδήσεων

Αξίζει να διαβάζουμε τα σχόλια:

—Σιωπή, πολύ σιωπή έχει πέσει στο Ραδιομέγαρο μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του διαγωνισμού.Στο σημείο να “θάβεται” και η παρέμβαση του προέδρου του ΕΣ που αμφισβητεί την αξιοπιστία του.


***Για να δούμε τώρα, αν θα υπάρξει αντίδραση από τις συνδικαλιστικές ενώσεις ή τα κόμματα της αντιπολίτευσης….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου