Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η Φωτεινή Πιπιλή 'κόλλησε' τα πρώτα ένσημα επί Χούντας

Η Φωτεινή Πιπιλή 'κόλλησε' τα πρώτα ένσημα επί Χούντας, προσληφθείσα στην Υ.ΕΝ.Ε.Δ. (Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων), ήτοι στον προπομπό της Δημόσιας Τηλεόρασης. Δεν απαιτούνται ενδελεχείς ιστορικές και βιογραφικές γνώσεις προκειμένου να συμπεράνουμε πως η πρόσληψη επετεύχθη λόγω προσωπικών γνωριμιών και ανάλογων πολιτικών πεποιθήσεων. Άλλωστε η Δικτατορία εφήρμοσε την ίδια μέθοδο με τα προγενέστερα και μεταγενέστερα συστήματα εξουσίας, δηλαδή την προτιμησιακή μεταχείριση (πελατειακό κράτος) των οπαδών της και την περιθωριοποίηση όλων των υπολοίπων.
Για να αναλάβεις μία τόσο ευαίσθητη δημόσια θέση, ως μέρος του επίσημου μηχανισμού προπαγάνδας του καθεστώτος, έπρεπε να είσαι ιδεολογικά συνεπής με την απάνθρωπη μεταχείριση των αντιφρονούντων. Να αποδέχεσαι τα βασανιστήρια και τις αποτυχημένες επιλογές εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής (συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της Βόρειας Κύπρου). Η Φωτεινή Πιπιλή προφανώς και ήταν πειθήνιο όργανο των επίορκων Συνταγματαρχών που βύθισαν την Ελλάδα σε έναν επταετή σκοταδισμό
Όχι τυχαία, μιας και ο πατέρας της 'δημοσιογράφου-πολιτικού' ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, δηλαδή συνάδελφος στρατιωτικός των πραξικοπηματιών.
Έπειτα της θητείας στην Υ.ΕΝ.Ε.Δ., με το ψευδώνυμο Φωτεινή Ανδρέου, την περίοδο 1972-1973, η κα. Πιπιλή προβιβάστηκε σε Αρχισυντάκτρια Δελτίου Ειδήσεων στην ΕΡΤ. Επίσης εργάστηκε πρόσκαιρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Antenna, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Antenna και Planet καθώς και σε εφημερίδες-περιοδικά ως αρθρογράφος. Σε αντίθεση με τον εργασιακό της βίο, μακροχρόνια στάθηκε η ενασχόλησή της με την πολιτική.
Για τα καθήκοντά της, η Φωτεινή Πιπιλή αμείβεται με μόλις 6405 ευρώ. Ένα λιτό μισθολόγιο που εξηγεί το μοναδικό της παράπονο που είχε εκφράσει στον λατρεμένο της πρωθυπουργό: ότι ο οικονομική επιτροπή της βουλής της έκοψε τα τσάμπα φιστίκια και ποτά στην Βουλή, μαζί με τα κουλουράκια και τα αναψυκτικά άλλων βουλευτών.

 Ίσως θα έπρεπε να διοργανώσουμε έναν έρανο... Για τις μεγάλες υπηρεσίες που προσφέρει η πιπιλή στον ελληνικό λαό, αν μη τι άλλο… Όπως πχ το αίτημα της ώστε να καθιερώσει ως παγκόσμιο θεσμό την "γιορτή της Μπάμιας".
Πέραν της φτωχοποίησης των Ελλήνων και της διάλυσης του κοινωνικού/παραγωγικού ιστού της Πατρίδας, η κα. Πιπιλή καταθέτει και επίκαιρες ερωτήσεις, όπως για το 'όργιο κλοπής' ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους απορριμμάτων από περιπλανώμενους ζητιάνους-αστέγους. (Η γυναίκα τα έχασε εντελώς;;)... .

Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να υπερηφανεύονται για ανάλογη κοινωνική ευαισθησία και ανιδιοτελή προσφορά προς το δοκιμαζόμενο λαό της Ελλάδας είναι οι βουλευτές της νεοναζιστικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή' (και αν και αυτοί...). Τελικά με 6405 ευρώ/μηνιαίως ξεπροβάλλουν πολλοί 'Πατριώτες'. Ας είναι καλά τα 'πρόβατα-ψηφοφόροι'...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου