Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Για αυτούς με τα πόδια σε δυο βάρκες και για κείνους με... επιλεκτικό ξεμπρόστιασμα

Λέει η δασκάλα στα παιδιά :
-Παιδιά, επειδή ο Τοτός συνέχεια βρίζει, την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, όλα τα κοριτσάκια θα σηκωθούν και θα φύγουν από την τάξη.
Κάποια στιγμή, αργοπορημένος ως συνήθως, έρχεται ο Τοτός και μπαίνει μέσα στην τάξη.
-Γιατί άργησες Τοτέ, τον ρωτάει η δασκάλα.
-Συγνώμη κυρία αλλά είχα πάει στο λιμάνι γιατί ένα καράβι έφευγε για μακρινό ταξίδι και φόρτωνε πουτ@νες, απαντάει ο Τοτός.
Με το που ακούνε τη κακιά λέξη τα κοριτσάκια σηκώνονται και πάνε να βγούν από την τάξη.
Οπότε πετάγεται ο Τοτός και τους λέει :
-Μη βιάζεστε κορίτσια, θα προλάβετε, το καράβι σαλπάρει αύριο !

Το διάβασα, γέλασα και ξαφνικά μου θύμισε όλους αυτούς που ενώ υποστηρίζουν ότι ανήκουν… κάπου… πατάνε με τα πόδια σε δυο βάρκες, όπως πχ. Αυτοί που στηρίζουν κρυφά η φανερά την «ελιά» τον διορισμό Παπαθανασίου του υπ.οικ. του καταστροφέα Καραμανλή η και τον Σαμαρά τώρα «για το συμφέρον της χώρας» για μια θέση στην κυβέρνηση… την βενιζ- ελιά ως καταφύγιο του Ευ. Βενιζέλου (τον οποίο κατά τα άλλα “δεν στηρίζουν”…)… και ακόμα πιο πολύ με τα πόδια σε πιο πολλές βάρκες, ενώ δηλώνουν φανερά στο fb ότι υποστηρίζουν… κάποιον… δηλώνουν επίσης θαυμαστές των Καμμενου, Βενιζέλου, έως και Σαμαρά… και πάει λέγοντας η υποκρισία. Μερικοί μάλιστα θέλουν να τα έχουν καλά με όλους για μελλοντικά προσωπικά τους σχέδια, όπως καταλάβανε και μιλάνε ψυθιριστά όλοι πια.


Αφορμή για όλες αυτές τις σκέψεις δεν μου έδωσαν μόνο οι δημοσιεύσεις μερικών μάλλον γνωστών μεταξύ τους εναντίον ενός μόνο προσώπου (όχι επώνυμο και άγνωστο για εμένα γενικά) από τα πολλά… Και αναρωτιέμαι: πως και δεν βλέπουν παρά μόνο τον ένα;;;  Αν και αυτό το “επιλεκτικό ξεμπρόστιασμα” μπορεί να κρύβει και κάτι άλλο, πιο… οργανωμένο… άπο αυτά που έγιναν και παλιά από το μυαλό της μάνας που θέλει κάτι για την κόρη της που έβαλε στο ψηφοδέλτιο... από αυτήν που έβρισε και τον ίδιο τον... με τα γραπτά της, όπως και μας τους υποστηρικτές του... λες;;; Όχι, δεν νομίζω… από την άλλη όμως… τόσο επιλεκτικά... είτε λες όλους η πολλούς είτε κανέναν, δεν υπάρχει ανάγκη άλλωστε... Όταν όλα είναι φανερά στο fb -και οχι μόνο- πια για όλους… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου