Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Και ο Γιώργος Λακόπουλος σε ρόλο προστάτη Του Κώστα Καραμανλή #έλλειμμα_2009

2014-07-11_1.52.37_.png

Υπάρχουν στιγμές που και γω ο υποψιασμένος σοκάρομαι από τον τρόπο λειτουργίας εν είδει πλοκαμιού ενός μιντιακού συστήματος προπαγάνδας που δεν έχει ούτε ειλικρίνεια, ούτε δεοντολογία, ούτε ιδεολογία, ούτε το θεό του. Και αυτό τον άχαρο ρόλο υπεράσπισης της προπαγάνδας αναλαμβάνει σήμερα ο Γιώργος Λακόπουλος από τη στήλη του στα Νέα...

Είναι εδώ και 3 εβδομάδες που γελάνε και οι πέτρες με τα πρωτοσέλιδα της Realnews για την υπόθεση του φουσκωμένου -με την τρόμπα- ελλείμματος και την εσκεμμένη ένταξη της χώρας μας στο μνημόνιο [Ο Χατζηνικολάου βρήκε την τρόμπα με την οποία φούσκωσαν το έλλειμμα οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου]. Πρόκειται για μία υπόθεση την οποία τεκμηρίωσε με στοιχεία η κα Γεωργαντά λίγο πριν έρθει να τη μαζέψει το ούφο και την πηγαινοφέρνει βόλτες  στον ουρανό της Χιλής [UFO στον ουρανό της Χιλής]. O Νίκος Χατζηνικολάου έκανε ο ίδιος το ρεπορτάζ και συνομίλησε με κάθε ελοχίμ και νεφελίμ που εμπλέχθηκε στο σχέδιο αυτό, στο οποίο προστέθηκαν 22 δις αέρας στο υπάρχον έλλειμμα και το εκτόξευσαν στον πλανήτη Γιόκο Τσόκο για να μην το βρουν οι αγορές! 

Αντί λοιπόν ο Γιώργος Λακόπουλος να δει με συναδελφική αλληλεγγύη το Νίκο Χατζηνικολάου και να του προτείνει μία ψυχανάλυση με παράλληλη εκμάθηση μέτρησης του ελλείμματος των ευρωπαϊκών χωρών ή έστω να τον καταγγείλλει αν και εφόσον θεωρήσει ότι ο Χατζηνικολάου γνωρίζει την αλήθεια αλλά ενεργεί με δόλο και σκοπιμότητα, ο δημοσιογράφος του ΔΟΛ επιλέγει τη σιωπή. Ουδέν πρόβλημα επ' αυτού, είναι απολύτως σεβαστή η επιλογή να μην ανακατευτεί με τα πίττουρα και τον φάνε οι κότες, έστω και αν τούτο συνιστά απόκρυψη της αλήθειας από τον ελληνικό λαό -ή έστω και αν αυτό συνιστά *βολικό* χτύπημα σε ανταγωνιστή!

Εδώ όμως συνέβη το εξής περίεργο· ο Λακόπουλος δε θίχθηκε από τους ψεκασμούς της realnews και τη δημόσια υποστήριξη αυτών από σύσσωμο το επιτελείο Καραμανλή. Θίχθηκε, όμως, από την  Ερώτηση 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα δημοσιεύματα της Realnews που αφορούν στο έλλειμμα του 2009!  

Και μάλιστα, ο ίδιος τους επιπλήττει, λέγοντας χαρακτηριστικά [βλ screenshot] ότι κάνουν δώρο στον Καραμανλή και υπονοώντας να τον αφήσουν ήσυχο, αυτόν, τον Παπαθανασίου και το έλλειμμα του 2009! Μάλιστα, στο απίστευτο αυτό άρθρο συνεχίζει λέγοντας τα εξής:

2014-07-11_1.52.53_.png


Στο κείμενο υπάρχουν 3 ψέματα, τα οποία κυκλοφορούν από τους κάθε λογής Λακόπουλους την τελευταία τετραετία και πρέπει επιτέλους να καταρριφθούν, για την αυτογνωσία ρε γαμώτο:

1)  Το έλλειμμα του 2009, όχι μόνο δεν φουσκώθηκε από τους προδότες Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, αλλά μετρήθηκε πολλάκις και αφού μπήκαμε στο μνημόνιο, το Φθινόπωρο πια του 2010, και βρέθηκε από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ότι ήταν και 3 μονάδες μεγαλύτερο απ' ότι αρχικώς παρουσιάστηκε.
Πώς μετριέται το έλλειμμα; Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα με τον ίδιο τρόπο, το λεγόμενο ESA95. Μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες εδώ, να το βγάλετε μια φωτοτυπία και να το τρίβετε στα μούτρα κάθε ψεκασμένου με την πρώτη ευκαιρία.

2) Υπάρχει η θεωρία ότι αν ο Παπανδρέου άκουγε τον Καραμανλή ο οποίος πρότεινε πάγωμα μισθών και συντάξεων από τη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2009 θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. Μάλιστα, λένε, ότι ο Παπανδρέου έκανε παροχές αντί για περικοπές, με αναφορά στο επίδομα αλληλεγγύης και τα 500 εκ ευρώ που επί της ουσίας ήταν προϊόν αναδιανομής από φόρο των μεγάλων επιχειρήσεων. Μόνο που η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι μόνο πάγωσε μισθούς και συντάξεις αλλά πήρε και τρεις φορές επιπλέον μέτρα ύψους 4 δις ευρώ μέχρι και τον Μάρτιο του 2010. Οι κύριοι που περιφέρουν αυτές τις ανοησίες μπορούν να ξεστραβωθούν για τα μέτρα που πάρθηκαν εδώ.
3) O Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έφυγε ή ''την κοπάνησε'' κατά τον κο Λακόπουλο, αλλά είναι αυτός που δημιούργησε το μηχανισμό στήριξης και κατόπιν το περίφημο PSI με το κούρεμα 126 δις ευρώ από το συνολικό χρέος της χώρας. Τότε, υπήρξαν οργανωμένες ομάδες που βγήκαν στους δρόμους και εμπόδισαν μέχρι και τις παρελάσεις ανήμερα της εθνικής μας εορτής, ο Σαμαράς βγήκε με διάγγελμα και αποκάλεσε το PSI ως απώλεια εθνικής κυριαρχίας και η υπόλοιπη αντιπολίτευση μιλούσε για εθνική προδοσία. Μάλιστα, κάποιοι εντός του ΠΑΣΟΚ είχαν προαποφασίσει ότι είχε έρθει το τέλος χρόνου για τον Παπανδρέου, πριν ακόμη το κούρεμα. Δείτε πρωτοσέλιδο από τις 23/10/2011:

2014-07-11_2.47.42.png

Τότε, ο Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν το PSI είναι συμφέρουσα ή προδοτική συμφωνία, που κατά τη δική του άποψη ήταν συμφέρουσα, αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός γιατί το PSI αφορά εκείνον και μόνο. Οπότε, πρότεινε δημοψήφισμα και όχι εκλογές [αποδείχθηκε καταστροφική η διενέργεια εκλογών το 2012, με τα αεροπλάνα να μεταφέρουν ρευστό για να αποφευχθεί το bankrun]. Tελικά, ο ελληνικός λαός δεν αποφάσισε, ο Παπανδρέου έφυγε, το PSI έμεινε και σήμερα το επικαλείται περήφανα ως δικό του επίτευγμα -και χωρίς ίχνος ντροπής- ο Αντώνης Σαμαράς.


-Και κάτι τελευταίο κε Λακόπουλε. Εσείς μπορεί να μη θέλετε να ανοίξετε το φάκελο του ελλείμματος, εμείς όμως το έχουμε κάνει και σας παραθέτουμε έτοιμα τα στοιχεία προς αξιοποίηση:





Όσο για την εξεταστική επί του ελλείμματος;  Bring it on...! (Ιδού η Ρόδος...)   
πηγή epikairo gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου